Faqe të faqeve të veçanta. | Lajme të këqija për SEO?

  1. Faqet e internetit të vetme
  2. Faqet me shumë faqe
  3. Më i miri i të dy botëve?
  4. TL; DR

Faqet e internetit me një faqe të vetme janë një prirje popullore në vitin 2016. Në shumë raste, më shumë njerëz po shohin faqet e internetit nga pajisjet e tyre mobile sesa një kompjuter desktop apo laptop. Lëvizja është bërë natyra e dytë për shumicën e përdoruesve të internetit dhe një faqe scrolling faqe përfitojnë nga kjo sjellje.

Por a janë faqet e internetit të një faqe të keqe për optimizimin e motor kërkimi? Përgjigja nuk është aq e thjeshtë sa një po ose jo. Ka shumë faktorë të ndryshëm që duhet marrë parasysh kur përcaktoni nëse një faqe e vetme faqe është e mirë apo e keqe për biznesin tuaj.

Lejon të shikojmë pro dhe kundrat e faqeve të internetit si një faqe dhe faqet e internetit tradicionale me shumë faqe.

Faqet e internetit të vetme

Faqet e internetit të vetme

Një nga faktorët kryesorë të një faqe interneti të një faqeje të vetme është se ajo zakonisht është vetëm që ju lejon të rangoni për fjalen kryesore ose fraza. Në mënyrë tipike, kjo do të thotë një vend të veçantë ose lloj fotografie. Për shembull, "Fotograf Newborn në Dallas, TX."

Nëse jeni fotografë dasmash dhe bëni vetëm në një qytet, atëherë një faqe interneti e vetme faqe mund të funksionojë mirë për ju. Sidoqoftë, nëse doni të tërheqni fidaneve të angazhimit ose nëse dëshironi të tërheqni njerëz nga qytetet e afërta, një faqe interneti e vetme faqe do të pengojë aftësinë tuaj për tu ranguar për vende të shumta ose lloje të shumta të fotografisë.

Në raste ekstreme, mund të keni autoritet të mjaftueshëm të fushës për t'ju lejuar të renditni për një sërë fjalë kyçe, edhe kur ato nuk janë të përfshira në faqen tuaj. Megjithatë, zakonisht do të duhet të tejkaloni dukshëm konkurrencën para se kjo të ndodhë. Me fjalë të tjera, nëse keni një faqe që është e optimizuar për "Dallas Wedding Photographers", mund të renditni për kërkime si "Fotograf fotografimi Dallas" nëse nuk ka shumë konkurrencë për atë frazë. Sidoqoftë, nëse njerëzit e mjaftueshëm po optimizojnë faqe të forta për fotografin e angazhimit në Dallas, do të keni një kohë të vështirë t'i tejkaloni ato pa një faqe të caktuar ose faqe të optimizuar për atë fraza fjalësh.

Ju gjithashtu duhet të konsideroni qëllimet tuaja të biznesit për faqen tuaj te internetit.

Nëse Google dhe kërkimi nuk janë prioritet, atëherë një faqe interneti e vetme faqe mund të jetë e mirë. Mund të ofrojë një eksperiencë specifike për përdoruesin që po përpiqesh të krijosh për audiencën tënde të synuar. Për shembull, ju mund t'i drejtoheni lehtë njerëzit përmes një sekuence të veçantë të informacionit në faqen tuaj. Së pari, ata lexojnë për ju, pastaj shikoni disa nga fotot tuaja të preferuara, lexoni disa dëshmi dhe më në fund, ata kanë një mundësi për të kontaktuar me ju në atë faqe. Ky lloj i eksperiencës së dizajnuar mirë mund të jetë i madh për konvertimin e vizitorëve tek konsumatorët.

Gjithashtu, faqet e internetit të faqeve të vetme kanë tendencë të jenë një përvojë më e mirë për përdoruesit në një pajisje të lëvizshme. Siç e dimë, ka më shumë kërkime në pajisjet mobile se sa në kompjuterët në këtë pikë.

Faqet me shumë faqe

Me faqet e faqeve të shumëfishta, mund të keni faqe të ndryshme që do të rangohen për terma të ndryshëm. Ju mund të strukturoni atë faqe të veçantë për të renditur për një term tjetër duke përdorur strukturën specifike dhe të përputhshme të URL-së, titullin e faqes, përshkrimin meta, kopjen H1 dhe alt tekstin. Në një faqe të vetme faqe, ju keni vetëm një mundësi për të përdorur një titull faqeje dhe një përshkrim meta dhe strukturë URL. Ju mund të vendosni tekste të shumëfishta të synuara H1 dhe alt për lloje të ndryshme të fjalë kyçe, por është më pak efektive dhe më efektive sesa nëse keni pasur një faqe të përkushtuar për atë temë specifike.

Faqet e internetit me shumë faqe mundësojnë gjithashtu një teknikë më të avancuar SEO të quajtur "siloing". Siloing është praktika e strukturimit të faqes suaj në fushat kryesore të interesit me qëllim të demonstrimit të autoritetit në këto fusha. Secila nga këto fusha kryesore mund të jenë vendndodhje të ndryshme shërbimi dhe / ose stilet e fotografisë që ju ofroni.

Secila nga këto fusha kryesore mund të jenë vendndodhje të ndryshme shërbimi dhe / ose stilet e fotografisë që ju ofroni

Një përfitim tjetër i rëndësishëm për përdorimin e një faqeje me shumë faqe është të kesh faqe të dedikuara për galeritë e ndryshme. Kjo mund të jetë e dobishme për kërkimin e imazhit të Google. Faqet me faqe të vetme tentojnë të mbytin imazhet në mesin e të gjitha imazheve të tjera në atë faqe dhe të gjithë tekstin dhe kopjen tjetër. Kur ju keni aftësinë për të izoluar imazhe nga një galeri në një faqe të vetme, keni të gjitha atributet e tjera si titulli i faqes, përshkrimi meta, struktura URL që mund t'i atribuoni asaj galerie, që do të lejojë që galeria të indeksohet më mirë në një Kërkimi i imazhit të Google.

Më i miri i të dy botëve?

Po në qoftë se ju mund të merrni përfitimet nga faqet e një faqe të vetme dhe faqet me shumë faqe? Përvoja e shkëlqyer e përdoruesit dhe kontrolli i rrjedhës së përdoruesit, së bashku me aftësinë për të renditur për frazat e shumëfishtë fjalësh.

Nuk ka asnjë arsye që nuk mund të kesh një faqe të gjatë scrolling si faqen tënde fillestare ndërsa ende ka faqe të tjera në faqen tënde.

Faqja kryesore mund të ketë ende një rreth seksion, një seksion galeri, dëshmi dhe një formular kontakti. Megjithatë, nëse njerëzit dëshironin më shumë informacion rreth jush, ose donin të shfletonin një galeri të plotë ose të gërmonin më thellë në diçka që përmendët, mund t'i drejtosh në një faqe tjetër që ju lejon të targetoni në mënyrë specifike atë fjalë kyçe. Ju mund të merrni edhe një hap më tej dhe të keni një seksion të gjatë scrolling për temat tuaja kryesore. Për shembull, një faqe e tërë e dedikuar për sesionet e angazhimit që përfshin informacion rreth asaj se çfarë ndodh në seancat, një galeri të fotografive të tua të angazhimit të preferuar, një sesion të paraqitur, çmimet dhe pastaj një arkiv të të gjitha postimeve të blogeve në kategorinë e angazhimit.

Konsiderata e vetme këtu është se në shumicën e faqeve të një faqe, navigacioni kryesor vetëm lidhet me një tag ankorimi në faqe, duke shkaktuar që të shkoni në atë pikë kur klikuar. Ju do të dëshironi të ndryshoni navigacionin për të shkuar në faqet e tjera në faqen tuaj në vend të pikave të ankorimit. Mendja ime është se shumica e njerëzve ndoshta janë duke lëvizur poshtë faqes para se të klikoni në navigacion kryesor gjithsesi, atëherë kur ata klikojnë në navigacion që i çojnë në një pikë të ndryshme në të njëjtën faqe ata mund të jenë të zhgënjyer.

TL; DR

Le të përmbledhim pikat kyçe:

  1. Faqet e faqes me faqe të vetme lejojnë vetëm të zgjedhni për 1 frazë fjalësh.
  2. Një faqe faqe ju lejon të kontrolloni rrjedhën e përdoruesit, duke i detyruar vizitorët poshtë një rruge specifike.
  3. Faqet e vetme shpesh lejojnë një eksperiencë më të mirë në celular. Lëvizja është më e lehtë se përgjimi.
  4. Faqet e shumëfishta lejojnë strategji më të avancuara SEO si silos.
  5. Faqet e shumëfishta gjithashtu ndihmojnë në shtimin e kontekstit në imazhet tuaja, duke i lejuar ata të rangohen më mirë në kërkimin e imazhit.
  6. Ju nuk mund të keni nevojë të zgjidhni një ose të tjera, opsionet hibride janë në dispozicion!

Nuk është domosdoshmërisht më e mirë ose më e keqe të përdorësh një faqe interneti të një faqeje ose një faqosjeje të faqeve në shumë faqe. Kjo me të vërtetë varet nga qëllimet tuaja dhe nga përvoja e përdoruesit që jeni duke u përpjekur të krijoni për audiencën tuaj të synuar. Është përcaktuar nga mënyra se si dëshironi që klienti juaj të gjejë ju dhe të përjetoni faqen tuaj te internetit.

Sipas mendimit tim, nëse doni të rangoheni për më shumë fjalë kyçe dhe zgjeroni rrjetat tuaja në motorët e kërkimit, faqet e internetit të shumë faqeve lejojnë që kjo të arrihet në mënyrë më efikase. Nëse nuk po përdorni Google ose ndonjë motor kërkimi tjetër si një mënyrë për të tërhequr klientë të rinj dhe jeni më të shqetësuar për përvojën e përdoruesit për referimin tuaj ose lloj tjetër të trafikut si social, sesa një paraqitje e faqeve të vetme mund të funksionojë për ju . Nëse doni më të mirën nga të dyja botët, merrni në konsideratë një model hibrid!

Por a janë faqet e internetit të një faqe të keqe për optimizimin e motor kërkimi?
Më i miri i të dy botëve?
Po në qoftë se ju mund të merrni përfitimet nga faqet e një faqe të vetme dhe faqet me shumë faqe?
Последние новости:
10 лучших игр и игрушек для детей 2-5 лет в самолете или поезде – чем занять ребенка в дороге?

Малыш уже достиг возраста 2 месяцев, а ведь так недавно он был совсем еще беспомощным. Теперь вы замечаете,

Еще совсем недавно появившись на свет, ребеночек трех месяцев стремительно растет и развивается. Родители

                                     В этот период развитию ребенка будет способствовать

Малыш 4-7 месяцев от роду обычно уже активно стремится сидеть, либо уже сидит. Пусть даже просто на коленях

Проводя раскопки в местах древнейших поселений людей, археологи часто находят детские игрушки: погремушки,

  Хотя малыш еще совсем недавно появился на свет, игрушки для месячного ребенка нужны, ведь развитием

25 лучших развивающих игр для новорожденных – развивающие занятия с рождения до полугода Большое заблуждение

» Ребенку 6 месяцев Какие игрушки нужны детям в 6 месяцев Погремушки, мячики, резиновые

Дети в этом возрасте все активнее познают окружающий мир, все больше вещей они умеют делать самостоятельно